1. ETAPA: PO KOČEVSKIH VASEH

Naše kolesarsko potepanje  se je začelo v petek, 18.9.2015, ob 16.00 uri, pred našo šolo. Takrat še nismo vedeli kakšne dogodivščine in kako prelepa kočevska pokrajina nas čaka.

Po startu pred šolo smo se napotili v Mahovnik, kjer je bilo presenetljivo malo maha :D. Naša pot na železnih konjih se je nadaljevala skozi Breg . Naš prvi postanek je bil v Stari Cerkvi. Do tam smo prevozili že dobre 4 kilometre. Nato smo obiskali še Koblarje, kjer smo si zopet privoščili manjši oddih, tokrat poleg manjšega jezera.

Po postanku smo se tudi oglasili pri učiteljici likovne umetnosti,  Martini Porenta Pleše, ki se nas je zelo razveselila.

Po obisku nas je učitelj Peter Gradišar posnel in se pri tem skoraj poškodoval :D.

Nato smo se peljali skozi prelepo Klinjo vas. V Željnah se je od nas poslovila prva udeleženka, ki je prevozila izjemno razdaljo (12-14 km). Nato smo se vozili okoli jezera po makadamski cesti. Pot smo nadaljevali  skozi Dolgo vas , mimo brunarice in po peščeni cesti skozi gozd. Naša pot se je končala tam, kjer se je začela. Na cilju smo se podprli s piškoti in sokom. Tako se je končalo naše petkovo popoldne, ki nas je vse obogatilo z nepozabno izkušnjo.

Za radovedne:

-pot je trajala dve uri in pol

-prevozili smo 24,5 km

-naša povprečna hitrost je bila 15 km/h

-udeleženih je bilo  12 kolesarjev in 2 učitelja, od tega polovica deklet

– Obiskani kraji: Kočevje, Mahovnik, Breg, Mlaka, Stara Cerkev, Konca vas, Koblarji, Gorenje, Klinja vas, Željne, Šalka vas, Mestni Log, Dolga vas

Pripravil: Jure Fotivec, 7.A

Dostopnost