Dragi učenci, učenke, spoštovane učiteljice in učitelji…

Preden zares začnete, vas bom na kratko zmotil še sam. Spodobi se, da tudi ravnatelj nekaj pove… Danes vas tudi sam z velikim veseljem sprejemam v novem šolskem letu, ki se je upam da na srečo vas vseh spet končno začelo. Pretekle tri tedne je bila šola tako tiha in res sem pogrešal živ-žav, ki ga ustvarjate vi. Ko so se vrnili učitelji, je bilo že prijetneje, danes je popolno… in lepo je tako. Za mnoge je novo šolsko leto prineslo kar nekaj novosti – nove predmete, nove sošolce, nove učitelje… Vsaka nova stvar v življenju predstavlja mogoče na začetku neko skrb, strah, a je hkrati tudi priložnost za nov začetek, za popravek določenih dejanj. Mnogi med vami ste se našli v razredu z novimi sošolci, sošolkami… Ne bodite žalostni, ker ni starih, temveč se odprite in dopustite sami sebi in drugim, da se spoznate in sklenete nova prijateljstva, še boljša… Naj bo vaš pogled usmerjen naprej in ne nazaj… V življenju mora biti tako…

Verjamem, da imate ogromno vprašanj, dvomov, skrbi…, a nikar ne skrbite preveč. Za skrbi bo že poskrbelo življenje, ta šolska leta pa se morate imeti lepo, predvsem pa želim, da sprejemate šolo po taktu razredničark in razrednikov, učiteljic in učiteljev, ki so vsi po vrsti zelo izkušeni, izobraženi in vedo kako vam na najlepši in najlažji način približati šolo in pomagati skozi težave, ki bodo prišle nasproti. Šola je nekaj kar vas spremlja in vas bo še spremljalo dolga leta. Šola je obveza, je dolžnost, a na drugi strani je šola priložnost za veliko stvari. Šola vam nudi možnost, da tu spoznate svoje prijatelje, da se imate v njej lepo, da v njej preživite najlepše trenutke in najbolj brezskrbne trenutke svojega življenja, da v njej pridobite ogromno znanja, da v njej začutite in tudi doživite prvo simpatijo, ljubezen in ogromno drugih nepozabnih trenutkov. In ravno zaradi tega je šola kul, kot je rekel naš bivši predsednik države. Da pa poteka vse brez težav in da smo zadovoljni vsi, pa je potrebno v dobri šoli skrbeti, da se postavijo trdne vezi med vami učenci in nami učitelji. In zato so tu vaši razredniki, ki vam bodo vedno v pomoč.

Letos nas je na šoli največ v zgodovini. 510 nas je. To ni majhna številka in seveda, da nam bo vsem prijetno in lepo, je potrebno upoštevati drug drugega in spoštovati drug drugega. Zato boste danes vsi slišali od razrednikov in razredničark veliko o šolskih pravilih, katerim bomo vsi učitelji dosledno sledili, vi pa jih boste morali spoštovati, brez izjem. Vsak, res prav vsak na šoli se mora počutiti brezskrbno in varno, in nihče na šoli se ne bo nikoli postavljal nad drugega. Temu bomo strogo sledili vsi, meni kot ravnatelju in vodji šole, pa je to najpomembneje. Samo tako se lahko potem učimo in sprejemamo vse znanje…

Samo spomnim na našo vizijo, ki jo imamo kot šola izpisano tudi na steni v avli: SPOŠTOVANJE, DELO, ZNANJE IN POŠTENJE ODPIRAJO VRATA DO ODGOVORNEGA IN IZOBRAŽENEGA ČLOVEKA S POZITIVNO SAMOPODOBO. Sedem velikih vrednot imamo skritih v njej, ki jih moramo živeti vsi danes, za boljši jutri.

Vsem vam želim uspešno šolsko leto, ki naj ga zaznamujejo predvsem lepi in nepozabni dogodki, na katere se boste še kako radi spomnili, ko boste starejši… In seveda, rad vas imam.

Vaš ravnatelj

Dostopnost