Vkorakali smo v mesec december, zadnji mesec leta, ki je poln pričakovanj, praznovanj, radosti, veselja, lepih misli, prazničnih dobrot. Tudi naša šola je zaživela v prazničnem vzdušju. Učencem smo praznični december popestrili s kulturnim dnevom, Božično novoletnim bazarjem in medgeneracijskem sodelovanjem.

Na začetku smo izdelali praznično drevesce. Vsak učenec je pobarval en del pobarvanke in nato smo vse skupaj sestavili v celoto. Tako je nastala prelepa pisana božična smrečica. Nanjo smo obesili voščilo v 9-ih različnih jezikih.

V petek, 12. decembra, smo bili povabljeni na Ljudsko univerzo Kočevje. Tam smo si ogledali lutkovno predstavo. Imeli smo se lepo in se zahvaljujemo za povabilo.

Kaj hitro pa je prišel tudi težko pričakovan praznični Božično novoletni bazar. Na prireditvi smo se opogumili in zapeli pesem Vprezimo sani. Na violončelu nas je spremljala Kaja Jerbič, na violini pa Neli Podlogar. Za nastop smo pridno vadili že mesec poprej. Pri vajah pa nam je pomagala Ivina mamica ga. Danica K. Žganjar za kar se ji najlepše zahvaljujemo in se že veselimo novih sodelovanj.

Že naslednji dan pa smo odhiteli v Dom starejših občanov Kočevje. Za stanovalce smo pripravili kratek kulturni program. Učenci so peli, recitirali in plesali. Po nastopu so stanovalcem razdelili voščilnice in jim zaželeli lepe praznike. Obiskal nas je tudi Dedek Mraz in nam razdelil nekaj dobrot. Tako smo se še malo posladkali in pozabavali. Imeli smo se lepo.

Zadnji dan pred prazniki pa smo imeli proslavo. Nastopili smo z ljudskim plesom rašpla.

Dostopnost