PUNČKA IZ CUNJ

 

Z otroki iz OPB smo pridno krojili, šivali, izbirali blago za oblačila in končno le izdelali punčke iz cunj. Punčko Lino smo odnesli na pošto, ter jo tako pospremili na njeno prvo potovanje do Unicefovega centra v Ljubljani, kjer bo čakala na svojega posvojitelja. Upamo, da bo kmalu dobila novega prijatelja, s katerim bo delila lepe trenutke in rešila življenje enega otroka v državah v razvoju (vsaka posvojena punčka zagotovi cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim: ošpicam, oslovskem kašlju, otroški paralizi, tuberkulozi in tetanusu).

Druga punčka, Lija, se bo podala na potovanje po domovih otrok. Pripravili ji bomo tudi dnevnik, v katerega bodo otroci s pomočjo staršev napisali, narisali, nalepili fotografije,… kako so otroci preživeli dan ali teden skupaj s punčko.

Ja, fantje pa so se malo zmrdovali nad tem, da bi preživeli teden dni v punčkini družbi. Zaželeli so si namreč družbo fanta. Zavihali so rokave in pridno začeli izdelovati fantka, ki so ga poimenovali Blaž.

Lija in Blaž bosta potovala po domovih otrok in prepričani smo, da bosta preživela nepozabne trenutke.

Učiteljica Nina

punčka1punčka2punčka3punčka4

punčka5punčka6punčka7punčka8

punčka9punčka10punčka11punčka12

punčka13punčka14punčka15punčka16

punčka17punčka18

Dostopnost