KULTURNA ŠOLA

Spoštovani obiskovalci spletne strani naše šole,

20.9.2013 je naša šola v Cerkljah na Gorenjskem, na slavnostni prireditvi pod okriljem JSKD Slovenije in prisotnostjo visokih predstavnikov ministrstva in samim ministrom dr. Jernejem Pikalom, uradno prejela naziv Kulturna šola, ki ga bo imela v lasti naslednja 3 leta. Naziv se pridobi za izstopajoče dosežke na področju literarnega dela, gledališke dejavnosti, radijske dejavnosti, video dejavnosti, dela na medetičnem sodelovanju, dela s pevskimi zbori…
Poleg tega naziva pa je naša šola v kategoriji vseh šol prejela še posebno priznanje, katero je bilo podeljeno in razkrito neposredno na prireditvi sami. To pa je bilo:

Posebno priznanje 2013 za izredne dosežke na področju multikulturnosti in medetičnega sodelovanja
Posebno priznanje je za izjemne dosežke na različnih področjih dobilo le 7 šol, med temi tudi naša.

To je izjemen uspeh, najvišja nagrada, ki jo je kadarkoli prejela naša šola in le to nedvomno potrjuje, da delamo zelo dobro, da imamo pravo smer in smo še posebej odlični pri delu z učenci Romi in je to delo opaženo tudi zunaj meja naše občine.

To je priznanje za ves trud naših učiteljic, učiteljev in mentorjev. Seveda je to izjemno priznanje tudi za naše učence, ki pri vseh teh dejavnostih sodelujejo, posvečajo vsemu svoj trud in čas, ter tudi tako pridobivajo znanje in izkušnje za svoje nadaljnje življenje. Njihovo zadovoljstvo in zagnanost pa je gorivo za naše učitelje in učiteljice.

Peter Pirc, ravnatelj

 

 

Dostopnost