NAZIV: NAČINI PREHRANJEVANJA
UČITELJ, KI BO IZVAJAL: Andrejka Topić
NAČIN IZVAJANJA: 32 ur (2 uri tedensko pol šolskega leta)
KOMU JE NAMENJEN: učencem 9. razreda
PREDSTAVITEV:
Učenci se učijo o pomembnosti zdrave prehrane, obravnavajo načine prehranjevanja in prehrano v različnih starostnih obdobjih življenja in posebnih razmerah.
CILJI:
- pomen ustrezne prehranjenosti za zdravje,
- tradicionalni in drugi načini prehranjevanja,
- spoznati slovenske narodne jedi,
- kuhati jedi za različne načine prehranjevanja,
- kuhati slovenske narodne jedi in jedi značilne za države sveta,
- načrtovati prehrano v naravi, v družini.
- prehrana v različnih starostnih obdobjih,
- ustrezna prehranjenost.
METODE DELA:
Pri predmetu je najpogosteje praktično pripravljamo hrano. Učenci spremljajo demonstracijo učiteljice praktičnih vsebin. Zelo malo je frontalne razlage. Določene naloge so individualne.
OCENJEVANJE:
Ustno, ocena praktičnega dela, seminarska naloga.