NAZIV: SODOBNA PRIPRAVA HRANE
UČITELJ, KI BO IZVAJAL: Andrejka Topić, Neža Sedej
NAČIN IZVAJANJA: 35 ur (2 uri tedensko pol šolskega leta)
KOMU JE NAMENJEN: učencem 7. razreda
PREDSTAVITEV:
Predmet nudi učencem možnost, da dopolnjujejo in razširjajo znanje o prehrani, glede na zagotavljanje in ohranjanje zdravja. Učijo se o pomembnosti zdrave prehrane.
CILJI:
- naštejejo priporočila zdrave prehrane
- utrdijo razvrščanje živil v skupine po hranilni vrednosti,
- praktično izvajajo in urijo spretnost pri pripravi, ponudbi in degustaciji jedi
- analizirajo lastnosti živil, ki jih uporabljajo pri pripravi jedi,
- osvajajo spretnosti pri pripravi in postrežbi hrane,
- spoznajo namizno posodo, pribor, pripomočke in aparate pri pripravi in kuhanju hrane
- osvajajo primerno obnašanje pri jedi.
METODE DELA:
Pri predmetu je najpogosteje praktično pripravljamo hrano. Učenci spremljajo demonstracijo učiteljice praktičnih vsebin. Zelo malo je frontalne razlage. Določene naloge so individualne.
OCENJEVANJE:
Ustno, ocena praktičnega dela, seminarska naloga.