Spoštovani starši,

in smo spet nazaj, po še enem poletju, ki je za nami…

Večina zadev na šoli je že dokončno postavljenih, šolska spletna stran dobiva osvežene podatke, 4. in 7. razredi so se že navadili drug na drugega v premešanih oddelkih in v šoli so vsi otroci. Prvič nismo rabili narediti nobenega klica, da bi koga opomnili, da se je začelo novo šolsko leto:)

Učenci so včeraj dobili vsa navodila o šolskem letu, učitelji so jim posredovali tudi obvestila, na vas je, da se o vsem pogovorite in dogovorite. Prosim vas, da otroci v šolo nikakor ne nosijo vredne predmete, če pa že, jih baj imajo spravljene v omarici, za katero ključka pa ne posojajo nikomur. Vsak otrok lahko VEDNO pokliče domov iz šole, tako da telefoni seveda ne rabijo biti njihovi spremljevalci.

Če pride do kakršnihkoli vprašanj, so tu vaši razredniki, na katere se lahko vedno obrnete za nasvet ali pomoč. Če rabite kakršnokoli strokovno pomoč pri vzgoji oz. vidite težave pri odraščanju vašega otroka, vam je na voljo svetovalna služba. Nazadnje smo tu za vas mi v vodstvu, kjer bomo, to lahko zatrdim, saj smo do sedaj vedno, rešili prav vsak izziv, ki se postavi na pot. Z letošnjim letom smo po spremembi pravilnika o normativih lahko končno imenovali še enega pomočnika, kar pomeni gotovo lažje organizacijsko delo. Drugi pomočnik na šoli je g. Peter Gradišar. 

V letošnjem letu vas bom vse starše nagovoril na uvodnih roditeljskih sestankih (17. in 19. 9. 2024), kjer vam bom na kratko predstavil bistvene novosti v tem šolskem letu, glavne in temeljne cilje, ki jih zasledujemo v šoli in predstavil temeljne projekte, ki jih v šoli peljemo. Kratko bom spregovoril tudi o vzgoji, predvsem v luči odgovornega starševstva. Na sestanku 17. 9. 2024 (za 4. do 9. razred) bo z mano tudi g. Divjak (kriminalist na PP Kočevje), ki vam bo posredoval informacije ter nasvete, ki se tičejo njegovega področja.

Počasi spet lahko začnete z obiskovanjem naše strani, ki se sedaj res dnevno osvežuje in bo v celoti urejena do 15. 9. 2024 – https://www.oszboraodposlancev.si/

Vse dobro želim

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost