Pozdravljeni,

smo na polovici prvega meseca pouka in počasi učenci lovijo rutino obiskovanja pouka ter vseh popoldanskih aktivnosti, ki jih imajo… Samo v razmislek vsem vam – vsak otrok rabi tudi čas zase in ni potrebno, da je na prav vseh aktivnostih ter ima do minute razporejen čas skozi cel teden… Tudi vsakemu od nas gode, da lahko v kakem trenutku samo sedemo in delamo natanko tisto kar imamo najraje…

V tem tednu pa so pomembne naslednje zadeve:

1. Juti in v četrtek bomo imeli uvodne roditeljske sestanke na obeh stavbah. To so sestanki, kjer je predstavljen potek šolskega leta, se predstavi oddelek, razrednik, vi pa imate možnost podati vsa vprašanja, ki vas mogoče tarejo. Če razrednik ne bo imel odgovora v tistem trenutku, ga boste prejeli od mene… Tako da lepo vabljeni…

2. Da je življenje na šoli s 593 učenci sploh mogoče, veljajo na šoli šolska pravila, ki jih pošiljam v priponkah. Preberite si jih skupaj z otroki, ker je kar nekaj odstopanj, ki jih že kaznujemo… Samo s spoštovanjem pravil s strani vseh učencev, lahko zagotavljamo v prvi meri varnost, sprejetost vseh in seveda okolje za sprejemanje znanja. Tu opozarjam vse vas starše starejših otrok, da bomo tudi letos izvajali nenapovedane kontrole omaric, torb in žepov, ker so spet indici, da se v šolo vnašajo elektronske cigarete. Tudi učence bom o tem opozoril.

3. Smo v tednu mobilnosti in v petek je svetovni dan brez avtomobila. Prav je, da se vprašamo občasno ali lahko kakšno pot opravimo peš, s kolesom, z javnim prevozom… Verjamem, da je tepmo življenja hud, a samo tako lahko otrokom damo zgled. V petek pa je zaradi tega dneva zapta ulica do telovadnice in knjižnice. Prosim vas, da upoštevate zaporo in ta dan parkirate pri rdeči dvorani.

4. V priponki vam pošiljam vabilo na sklop petih lesarskih delavnic v okviru Festivala lesa, ki se organizira vsako leto v Kočevju.

5. S tržnice pa naslednje vabilo, ki kliče po trajnostnem razvoju… –

Vabljeni na dogodek, ki prispeva k zmanjševanju odpadkov in hkrati krepi odgovornost do našega ljubega planeta. Imate stvari, ki jih več ne potrebujete, a so hkrati še uporabne?
Zadruga Zakladi Kočevske vas vabi na otroški bolšji sejem, ki bo na Tržnici Kočevje, v soboto, 23. septembra, od 9. do 12. ure. Na voljo bodo rabljena otroška oblačila, obutev, igrače in oprema. Udeležba za ponudnike je brezplačna, obvezne pa so prijave do četrtka, 21. septembra po telefonu: 030 649 900. Lepo vabljeni prodajalci in kupci.
 

Bodite dobro

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost