Soštovani starši,

“turbo” teden je pred nami… Predvsem pa vsi upamo, so pred nami mirni in topli dnevi, ki jih bomo/boste lahko preživeli s svojimi najdražjimi…

Vem, da so počitnice čas, ko se vsaj malo učenci odklopijo, a je tudi res, da se jih kar nekaj še niti ni priklopilo… Lepo vas prosim, da v teh dneh, ko boste z njimi več skupaj, pregledate tudi njihove zvezke, pa torbo, mogoče se bo kdo opogumil in preveril tudi znanje. Vstopamo v zadnji mesec resnega dela in prav je, da tudi vi spodbudite, nekateri pa morate zahtevati, da otroci začno delati. Marsikateri boste presenečeni nad videnim in tako mogoče razumeli negodovanje učiteljev nad nedelom otrok.

Sicer pa je pomembnejše na šoli naslednje:

– končno imajo učenci 2. in 3. razredov garderobne omarice s pravimi ključavnicami. Učenci od 2. do 9. razreda imajo tako v šoli varno spravljene stvari, na vas je le, da zahtevate, da spravljajo obutev in jakne v omarice, saj marsikateri to še vedno naredijo mimo omaric. V primeru kraje ne morem pomagati, če zadeva ni bila odtujena iz omaric. Starše učencev 2. in 3. razredov pa prosim, da otrokom razložite, da so šifre namenjeno izključno njim in ne vsem ostalim.

– učenci 4. razredov so odšli v šolo v naravi, kjer bodo preživeli svoje nepozabne tri dneve

– po vrnitvi nas čakajo NPZ-ji in pa roditeljski sestanek za učence Reške šole

Vsem želim prijetne praznične dneve in se vidimo v sredo, 3. 5. 2023.

Peter Pirc, ravnatelj 

Dostopnost