Spoštovani starši,

prijave za vpis v srednjo šolo so oddane. Kot veste, je možno prijavo prenesti.

Kako se izvede prenos?

To storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kamor smo oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma na poseben elektronski naslov, ki ga je šola ustvarila v ta namen, posredujete skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša, v kateri pisno zaprosite, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Če se boste otrok in vi odločili za prenos prijavnice, lahko to izvedete najkasneje do 24. 4. 2023. Elektronsko pošto, v kateri boste priložili izpolnjen obrazec oz. izjavo za prenos prijavnice, morate poslati na elektronski naslov svetovalnega delavca srednje šole najkasneje do 14. ure.

Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev srednjih šol najdete tukaj, obrazec / izjavo za prenos prijavnice pa tukaj.

ZELO POMEMBNO!

Na spodnji povezavi lahko dnevno spremljate stanje prijav.

Greste na Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Če je prijav preveč, vam svetujem, da pokličete v svetovalno službo srednje šole in vprašate na katerem mestu je vaš otrok in ali vam svetujejo prenos prijave.

Prosim, ne kličite kar vsi po vrsti, pač pa le v primeru, kjer je to res potrebno.

Danes sem govorila tudi z učenci, a če potrebujete pomoč in dodatne informacije, me pokličite, vam bom z veseljem pomagala.

Lepo vas pozdravljam,

Meta Rupar

Dostopnost