Spoštovani učenci in starši!

Kljub izrednim razmeram moramo pripraviti načrt dela za naslednje šolsko leto. V šolskem letu 2020/2021 bomo v 4., 5. in 6.  razredu poleg obveznih predmetov izvajali tudi pouk neobveznih izbirnih predmetov- NIP (šport, tehnika, računalništvo in likovna umetnost).

Neobvezni izbirni predmeti so pri ocenjevanju izenačeni z obveznimi predmeti. Zaključne ocene se vpišejo v spričevalo. Prisotnost učenca pri NIP se obravnava enako kot pri obveznih predmetih, vsako odsotnost morate starši opravičiti. Predmeti so na urniku v času podaljšanega bivanja 6. ali 7. uro. V kolikor ima vaš otrok veselje do teh predmetov je to priložnost, ki jo lahko izkoristite.

Izvajali   bomo le tisti NIP, za katerega bo prijavljeno zadostno število učencev v skladu s Pravilnikom o normativih in standardih za izvajanje programa osnovne šole. Opisi NIP, ki se bodo izvajali ob zadostnem številu prijavljenih učencev so na spletni strani šole ( za učence in starše/ izbirni predmeti).

Vaše razredničarke vam bodo poslale prijavnico v WORDU.  Izpolnite jo in jo pošljite nazaj razredničarki  do srede, 22. 4. 2020. Učenec lahko izbere 1 uro  ali 2 uri   neobveznega izbirnega predmeta. Če se odločite za  1 uro izberete en predmet, če se odločite za  2 uri izberete dva predmeta, saj se vsak NIP izvaja eno uro na teden.

Prijavnico vseeno pošljete svoji razredničarki, čeprav se ne boste  odločili za obiskovanje NIP.

Najlepše se vam zahvaljujem za sodelovanje in vam želim dobrega počutja in zdravja, ter moči in volje, da boste še malo zdržali.

Kočevje, 15. 4. 2020

Magda Gornik, pomočnica ravnatelja

Dostopnost