Obisk gospoda župnika

 

Petek, pa še trinajsti v mesecu-človek si ob tem ne misli kaj dobrega. Vendar pa se je nam, v 1.b., zgodilo, da nas je obiskala sreča- božična sreča. Če ste radovedni, prisluhnite.
Zjutraj je prvi dve uri z nami preživel gospod župnik, ki nam je pripovedoval svetopisemsko zgodbo o Kristusovem rojstvu. Seveda nas je pripoved pritegnila, saj so malo, novorojeno dete obiskali trije kralji, obložerni z dragocenimi darili. Sledila je pesem o božični sreči, ki smo se jo pod njegovim vodstvom naučili tudi mi. Med petjem, ki ga je gospod župnik popestril s spremljavo kitare, smo začutili praznično vzdušje. Medsebojno druženje je bilo sproščeno , časa je bilo tudi za klepet in malico.
Za gospoda župnika smo izdelali voščilnico in jaslice, ki so bile sicer papirnate, vendar so gostu ugajale. Tudi mi smo dobili darilo. Gospod župnik je šoli podaril nenavadno Biblijo, ki je za našo šolo še posebej dragocena, saj je napisana v romskem jeziku in naši učenci in učenke, jo bodo prebirali pri romskem krožku, ali pa si jo bodo izposodili v knjižnici.
Zahvaljujemo se gospodu župniku za čas, ki si ga je vzel za nas in za vsa presenečenja, ki jih je prinesel s seboj. Upamo, da smo vas prepričali, da vsi petki –trinajstega, le niso tako črni in nesrečni, kot je to znano iz zgodovine.
Pošiljamo vam nekaj prazničnega vzdušja, ki naj vas osreči.

Zlatka Jarc

 

Slika 293Slika 297Slika 298Slika 299Slika 300Slika 302Slika 303Slika 304Slika 305Slika 306Slika 308Slika 309Slika 310Slika 311Slika 314Slika 315Slika 316Slika 318Slika 319

Dostopnost