FILIP, SREČNO POT!

Kozliček Filip je maskota 1. C razreda. Ker rad potuje, se odpravlja na celoletno popotovanje po Evropi. Obiskal bo otroke v Grčiji, Franciji, Rusiji, Litvi, Bulgariji, na Škotskem, Poljskem in Slovaškem ter se ob koncu šolskega leta vrnil domov, poln novih doživetij in spominkov. V svoji potovalni torbici nosi potovalni dnevnik, knjižico z opisom našega razreda, naše šole, kraja in države, znano slovensko slikanico Zvezdica Zaspanka, napisano v angleščini, zgoščenko s slovenskimi otroškimi pesmicami, otroški zemljevid naše države s sestavljanko ter majhna darilca za gostujoče države.
Razred je tako vključen v projekt eTwinning, imenovan »Razredne maskote potujejo po Evropi« , ki s pomočjo sodobnih tehnologij omogoča sproščeno sodelovanje med evropskimi državami.
Filipa bomo vsekakor pogrešali, a bodo njegovo ljubkost in mehkobo nadomestile razredne maskote iz predhodno omenjenih držav, ki se bodo menjavale tudi pri nas. S sodelujočimi državami se bomo srečevali v »e-obliki«, in tako spoznali nove kulture in ljudi, njihov način življenja in šolskega dela. Skratka, zabavno bo!

 

Urška Rupnik

 

thumb logo mascots optSlika 002Slika 004Slika 006Slika 009Slika 011

Dostopnost