Učenci naše šole že vse leto sodelujemo z Vrtcem Kočevje, kjer pod mentorstvom učiteljice Petre Špiletič Latin izvajamo bralno dejavnost in različne poustvarjalne aktivnosti. Februarski obisk smo namenili Francetu Prešernu.

Ko smo prišli v vrtec, so nam otroci in vzgojitelj pripravili dobrodošlico, naš obisk pa smo začeli s poslušanjem slovenske himne. Presenetilo nas je, koliko otroci vedo o Zdravljici. Nato je učiteljica Petra otrokom povedala nekaj zanimivosti o največjem slovenskem pesniku. Po pogovoru o njem smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina otrok je izdelovala povodne može, druga pa se je zabavala z ustvarjanjem lutkovne predstave. Kasneje sta se skupini zamenjali, po opravljenem delu pa smo se nagradili s sladkimi »Prešernovimi« figami.

Za likovno dejavnost smo same pripravile material, prav tako smo same izdelale preprost gledališki oder in papirnate lutke. Pripravam smo namenile kar nekaj časa, trud pa je bil poplačan, ko smo doživele navdušenje otrok in vzgojiteljev. Upamo, da bomo kmalu lahko izvedle še kakšno podobno dejavnost.

Več si lahko preberete in ogledate na spletne strani Vrtca Kočevje: https://www.vrteckocevje.si/obvestila-enote-ostrzek-predsolski/.

Nana in Stela Kozinc ter Saba Lautar Majerle, učenke 6. d

Dostopnost