V petek, 21. 6. 2024, smo na naši šoli proslavili državni praznik in zaključek pouka z dvema proslavama.

Prvo šolsko uro je potekala proslava za 2. in 3. triado. Zbrane učence in učitelje je nagovoril ravnatelj Peter Pirc in poudaril pomen obeleževanja rojstnega dne naše države. Sledila je podelitev priznanj najuspešnejšim učencem, ki so bili izjemni v učnem uspehu, branju in na tekmovanjih. Letošnje leto jih je bilo res veliko. Program je še zadnjič povezoval učenec 9. razreda Luka Nikola Hribar. Poudaril je aktivno delo vseh učencev in učiteljev v številnih projektih, akcijah pomoči potrebnim, socialnemu dialogu in srbi za skupnost. Za zanimivo in sproščeno vzdušje so poskrbeli šolski glasbeniki: Otroški pevski zbor Vrtiljak, Mladinski pevski zbor, šolski band in Čist hudi bobnarčki. Turistke Vita, Hana in Inty pa so iskale turistične znamenitosti Kočevja. Ob koncu programa je Luka vsem zaželel čim lepše , sproščene in aktivne počitnice.

Drugo šolsko uro so na šolo v Gaju prišli učenci 1. triade. V programu so nastopili: Otroški pevski zbor Zvezdice, Otroški pevski zbor Piki Jakob, Povezovalke in turistke Vita, Hana ter Inty, plesalke Marina, Eva, Iza, v skeču z barbikami pa Špela in Eva. Ples, petje in igra  so očarali naše najmlajše učence in proslava je še prehitro minila.

Ob koncu obeh proslav so se nastopajoči v imenu vseh učencev zahvalili učiteljicam in učiteljem za spodbudo ter pomoč med celotnim šolskim letom.

Vodja proslav: Mateja Junc

Dostopnost