Pozdravljeni,

še trije tedni pouka do zimskih počitnic, ki bodo samo letos po spremenjeni časovnici in sicer med 6. 2. 2023 in 10. 2. 2023. Opozarjam, da ne bi kdo prišel v šolo:)

Sicer pa za ta teden sledeča obvestila:

1. Kot sem že pisal imajo na šoli učitelji pogovorne urice, na katere se lahko vedno zglasijo učenci, se kaj dogovorijo, povprašajo, povedo… Prosim, da jih tudi vi spodbudite, da to koristijo, saj je to odličen čas, da v miru izvedo vse kar jih zanima. Še posebej dobro je to izkoristiti pred ocenjevalno konferenco, ki jo imamo konec meseca. V povezavi pošiljam urnik teh pogovornih uric – https://www.oszboraodposlancev.si/pogovorne-urice-za-ucence/

2. Glede na pestro dogajanje po šolah, ko se na popolnoma neprimeren način pokaže pri otrocih nerazumljivo nasilje, smo se odločili, da bomo za učence predmetne stopnje organizirali predavanje na temo medvrstniškega nasilja. Na naši šoli vlada ničelna toleranca do nasilja, pa bom šel še dlje tudi ničelna toleranca do besed in gest, ter vsako tako stvar, če zanjo seveda vemo, rešimo takoj. V primeru, da bi karkoli zaznali vi doma ali vam bi povedali otroci, nas prosim obvestite, da takoj primerno ukrepamo. Samo v skupnem sodelovanju bomo lahko na šoli zagotovili spodbudno okolje za vsakogar.

Psiholog Peter Gradišar je zapisal takole – v petek, 20.1.2023, bo za učence od 7. do 9. razreda organizirano predavanje na temo medvrstniškega nasilja. Predavanje bo v mali telovadnici izvedla kriminalistka Sanda Štemberger. Tema je (žal) zelo aktualna, cilj našega predavanja pa je preventiva in ozaveščenje, da vsakemu dejanju oz. odločitvi sledijo tudi posledice. Učenci bodo o terminu in poteku pravočasno obveščeni, prav pa bi bilo, da se o temi pred tem pogovorite tudi doma. Učenci seveda lahko pripravijo tudi svoja vprašanja.

3. V sredo odhajajo za 3 dni v šolo v naravi naši 2. razredi. Vsi že nestrpno čakajo in prepričan sem, da bodo preživeli nepozabne dneve.

4. V petek sem imel srečanje z g. Kodeljo, ki je avtor programa Neodvisen.si. Kot sem že pisal, so se tu močno razvili in ponujajo izjemne vsebine. Verjamem, da vas veliko staršev prebira razne knjige, članke, vsebine o vzgoji… Obiščite občasno tudi te vsebine, ne bo vam žal… https://www.neodvisen.si/

5. Na šoli bodo učenci pri naslednji razredni uri reševali anketo, ki smo jo pripravili v svetovalnem timu na temo stresa in soočenja z njim. Na podlagi ankete, bosta šolska psihologa Peter in Zarja pripravila samoevalvacijsko poročilo tako za otroke, kot tudi učitelje. Zadeva bo dostopna tudi vam, ki vas bi to zanimalo.

Vse dobro v pravem zimskem tednu, ki se nam obeta.

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost