Zadnji šolski dan pred novoletnimi počitnicami smo na Osnovni šoli Zbora odposlancev Kočevje proslavili z dvema proslavama.

Najprej so ob 8. uri  prišli na šolo v Gaju učenci 1. triade. Vita, Inty in Hana  so pred kratkim postale Božičkove pomočnice in so zato lahko izpolnile želje, ki so bile skrite v pismih otrok. Nastopili so  še učenci plesnih uric, otroški pevski zbor Zvezdice se je razmigal z Vadbeno uro in zapel pesmico, ki so jo poznale še njihove babice, Sivo kučmo. Otroški pevski zbor Piki Jakob  pa nas je s pesmico Zimski čas spomnil, kako bi bilo lepo, če bi pokrajino pokrivala snežna odeja.

Peto šolsko uro  je bila proslava za 2. in 3 triado. Povezovalec Luka nam je povedal pomembna dejstva o  odločitvi Slovencev za samostojno državo. Opomnil nas je tudi, da s srčnostjo prisluhnemo ljudem okoli sebe in da je vojna danes resničnost in ne oguljena fraza. Glasba je bila rdeča nit proslave. Poslušalce so navdušili prav vsi nastopajoči. Otroški pevski zbor Vrtiljak Mladinski pevski zbor in šolski band. Vsi skupaj smo preživeli dan z glasbo in plesom, trije učenci pa so bili izžrebani za Božičkove nagrade. Lepe praznike vsem!

Vodja proslav  Mateja Junc

Dostopnost