V ponedeljek, 6. 10. 2014 smo izdelali jesensko dekoracijo in z njo okrasili okna učilnice.

V torek, 7. 10. 2014 smo odšli v Knjižnico Kočevje. V knjižnici nas je pričakala gospa Nevenka Južnič. V študijski sobi nam je povedala veliko zanimivega o sami knjižnici, nekaj svetovnih zanimivosti, pokazala elektronsko knjigo. Na naš otroško zanimiv in poučen način nam je predstavila Petra Kozlarja, njegove dosežke,… Preden smo si izposodili še nekaj knjig, katere že pridno prebiramo v času podaljšanega bivanja in didaktično igro Drevesa.

V sredo, 8. 10. 2014 smo odšli na mestno drsališče rolat. Urico rolanja nam je popestril Željko Petrović, član hokejskega kluba Ris Kočevje. Željko nam je pokazal pravilno tehniko rolanja, pravila rolanja, ter igranja hokeja.

V četrtek, 9. 10. 2014 smo odšli v Srednjo šolo Kočevje. Gospod Janko Marinč in dijaki srednje lesarske šole so nam prikazali tehniko risanja, žganja na les. Bilo je res zanimivo in naučili smo se nove tehnike risanja. Za zaključek ure nam je gospod Janko Marinč pokazal še delavnico. Nismo se mogli načuditi koliko različnih strojev stoji v delavnici in kaj vse zmorejo. Urica je prehitro minili in mi bi še kar ostali tam. Ker nas je čas že močno preganjal smo se z gospodom Jankom dogovorili, da se ponovno oglasimo v njihovi šoli in spoznamo in se naučimo še kaj nam novega in neznanega.

V petek, 10. 10. 2014 smo odšli na Kegljišče. Tam smo pod mentorstvom članov Kegljaškega društva Kočevje spoznavali tehniko kegljanja in seveda kegljali.

Dostopnost