TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 

V petek, 18.11.2011 smo na naši šoli izvedli projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«.

Za zajtrk so imeli učenci na mizi kruh, med, maslo, mleko in jabolko – vse slovenskega porekla.

Finančno so projekt podprli kmetje, kmetijska podjetja, čebelarji in živilsko pridelovalna podjetja. Naša šola je prejela živila od Žita, Ljubljanskih mlekarn , Sadjarstva Ormož ter Čebelarskega društva Kočevje, za kar se jih zahvaljujemo .

Posebna zahvala gre kočevskim čebelarjem, ki so nam podarili večjo količino medu.

Zahvaljujemo se tudi našim kuharicam, ki so pripravile zajtrk.

Namen dogodka je bil spodbuditi redno zajtrkovanje saj je zajtrk pomemben za uspešen potek dneva ter otrokom podati vsebine s področja kmetijstva, čebelarstva in prehranjevanja.

Andrejka Topić

Vodja šolske prehrane

 

Image0001thumb Image0002thumb Image0003thumb Image0004thumb Image0005