VEČ NAS BO, BOLJ ČISTO BO – MI SMO ZA TO!

 

Zato smo se na OŠ Zbora odposlancev Kočevje odločili, da skušamo na nov in izviren način k akciji Očistimo Slovenijo privabiti čim več ljudi.

Učiteljica likovnega pouka Martina je zbrala skupino otrok, jim predstavila projekt in ideje za vabilo so začele deževati … Odločili smo se, da s pomočjo odpadkov in veliko naše domišljije oblikujemo vabilo, ki bi bilo čim bolj učinkovito (opazno, izvirno, privlačno in v smislu »manj je več«).

»Gume bodo!« smo se strinjali.

Na pomoč je priskočil tudi naš šolski psiholog Peter. Prijazni uslužbenci vulkanizerske delavnice Majerle so nam odstopili nekaj starih gum, učenci pa so prinesli še različne odpadne predmete (plastenke, plastične posode, lončke, keramične krožnike …), opremili smo se z ustreznimi barvami in čopiči, kovinskimi verigami … in delo se je lahko začelo.

Učenci so na začetku oblikovali prepoznaven logo akcije Očistimo Slovenijo z datumom izvedbe. Delo je potekalo v skupinah. Vsaka skupina se je lotila izdelave po svoje (glede izbire barv, postavitve logotipa, vključevanja odpadkov v izdelek,…). Med oblikovanjem je prišla na dan tako otroška ustvarjalnost kot tudi želja, da bodo vabila uspela.

Na koncu je nastalo 8 »Smetovnih povabil«. S pomočjo ga. Tine Kotnik smo jih razobesili po našem mestu (knjižnica, Nama, mestna ploščad, Gaj….). Vse skupaj smo tudi fotografirali in se prijavili na tekmovanje za najboljša smetovna povabila – rezultate nestrpno čakamo.

Učenci so bili ponosni na svoje izdelke, še posebej, ker so jih opazili tudi mimoidoči.

Upamo pa predvsem, da je kakšno naše vabilo vzbudilo v vas pripravljenost, da se akcije udeležite tudi sami in poskrbite za čistejši jutri!

Martina Porenta Pleše in Peter Gradišar

 

slika011thumb slika002thumb slika003thumb slika004thumb slika005thumb slika006thumb slika007thumb slika008thumb slika009thumb slika010thumb slika011

 

Dostopnost