V soboto, 21. 11. 2015 je pet prvošolk, Eva, Klara, Špela, Tia in Evelin, na radiu Univox predstavilo projekt Veliki nemarni škornji.

Glavni namen projekta Veliki nemarni škornji je spodbujanje inovativnosti, ustvarjalnosti in razvoj kritičnega mišljenja pri otrocih.  Vse aktivnosti projekta izhajajo iz zgodbe Veliki nemarni škornji v obliki knjige brez ilustracij. Učenci se preizkušajo kot ilustratorji knjige in tudi kot reševalci nastalega problema. Skupaj z literarnimi junaki iščejo načine, kako velike nemarne škornje opozoriti, da njihovo ravnanje ni pravilno.

Naših pet deklet je preko radijske oddaje opozorilo prebivalce kočevske, kaj vse počnejo veliki nemarni škornji v okolici šole, po našem mestu, da so bili videni tudi v živalskem vrtu… Pozvale so vse prebivalce, če opazijo prisotnost velikih nemarnih škornjev, naj jih brž obvestijo o početju. Povedale so tudi, kako in na kakšen način pri nas rešujemo problem (rišemo zemljevide, načrte past, izdelujemo past, zgradili smo opazovalno hišico, vabimo v šolo goste, obiskujemo kraje (živalski vrt), ki nam pomagajo pri reševanju problemov,…

Še več o poteku projekta pa vam izdamo konec šolskega leta.

Učenci OPB 6 in učiteljica Tina

 

 

 

Dostopnost