Spoštovani,

v tednu, ko obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja, vam želimo predstaviti projekt, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Slovensko krovno zvezo za psihoterapijo (SKZP).

Življenje nemalokrat prinese izzive. Takrat morda ne znamo ali ne zmoremo sami najti prave poti. Kadar se v takšni situaciji znajdejo mladostniki, je še posebej pomembno, da imajo ustrezno strokovno oporo in se tako lažje spopadejo z izzivi na zdrav in učinkovit način. Pogovor s psihoterapevtom je ena od možnosti, ki lahko mladostniku pomaga zagotoviti dolgoročno izboljšanje težav. Čakalne dobe na napotnico v javnem zdravstvu so izjemno dolge, stiske pa trenutne.

Zato smo v sodelovanju s SKZP pripravili razpis za financiranje psihoterapevtske pomoči za mlade, s katerim želimo pomagati k rešitvi vsaj nekaj stik pri najbolj ranljivih. Prijave na razpis bomo začeli sprejemati v torek, 15. 10. 2024.

Razpis je namenjen učencem od 6. do 9. razreda in dijakom, ki obiskujejo šolo v Sloveniji. Predvsem tistim, ki si težko privoščijo dostop do samoplačniških psihoterapij. Obvestilo o razpisu smo posredovali vsem osnovnim in srednjim šolam, Sekciji za primarno pediatrijo in Mreži socialno varstvenih programov. Torej vsem, ki ste v stiku z mladimi in prepoznate njihove stiske ter jim lahko priporočite, da morda pristopijo k psihoterapiji.

Izbor terapevtov je pripravil SKZP, pri čemer so sledili obveznima kriterijema:

  • psihoterapevt ima dokončano usposabljanje iz psihoterapevtskega pristopa, ki ga priznava SKZP,
  • psihoterapevt se zaveže, da bo redno obiskoval supervizijo v organizaciji SKZP.

Podrobnosti o razpisu so objavljene na spletni strani: www.fundacijabostjanabandlja.org/razpis/psihoterapija

Stran je trenutno dostopna le prek neposredne povezave, v torek 15. 10. 2024, pa bo tudi uradno objavljena na naši spletni strani www.fundacijabostjanabandlja.org. Takrat bo objavljen tudi seznam sodelujočih psihoterapevtov in možnost prijave na razpis.

Prepričani smo, da si vsi želimo živeti v družbi, kjer je skrb za duševno zdravje prav tako pomembna kot skrb za zdravo telo in dobro fizično počutje. Zato iskreno upamo, da bomo z našim projektom ponudili oporo čim več mladim, ki so se znašli v stiski, in jim pomagali začrtati temelje za svetlo prihodnost.

Dostopnost