Kot vsako lete smo se učitelji in učenci naše šole udeležili pustne povorke v Kočevju (Mačkarade), ki je bila letos v soboto, 22.02. 2020, ob 13.20 uri.

Za izdelavo tako številčne skupinske, maske je potrebno veliko časa in truda. V decembru smo učiteljice Petra, Nikolina in Martina začele z izbiro ideje, kakšno masko sploh izdelati.

Učiteljica Petra je prišla na idejo, da bomo letos VRTNARJI. Masko smo predstavili na naslednji način: »Tako pri učencih, kot tudi pri rastlinah, brez prave vzgoje in pravilne skrbi, ni ustreznega razvoja in zadovoljivih rezultatov. Učenci so kot cvetlice, vsak dan željni kapljic znanja in pozornosti s strani učiteljev. Pridno jih zalivajmo in skrbimo, da zacvetijo v radostne, spoštljive in samozavestne odrasle. Bodimo vsi kot vrtnarčki in vrtnarice, ki skrbno širijo in škropijo znanje ter rahljajo zemljo svojim cvetlicam. Skrbimo skupaj za lepši jutri naših otrok.«

Oblikovanje maske je potekalo intenzivno cel mesec.  Pri izdelovanju so nam bili veliko v pomoč učenci likovnega krožka  in neobveznega izbirnega predmeta umetnost. Ker smo EKO šola, smo tudi poskrbeli, da smo našo masko ustvarjali tudi iz odpadnih materialov.

Naš končni rezultat je bila oblikovana skupinska maska za 61 oseb. Pridne roke učencev in učiteljev so domiselno ustvarile cvetlice in masko za vrtičkarje.  Vse skupaj smo popestrili z različnimi dodatki: visoka greda, številna cvetlična korita, zelenjava in vrtna orodja.

V soboto, 22. 2. 2020, smo se dobili  v avli šole. Tam smo se oblekli in našemili ter polni dobre volje in pozitivne energije odpravili  na pustno povorko. Tudi vreme je bilo na naši strani.

S ponosom smo korakali in pozdravljali množico ljudi, ki nas je prišla spodbujati.

Na koncu se je vsak udeleženec še posladkal s slastnim krofom in odžejal s sokom.

Nekaj utrinkov s povorke si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

učiteljice Martina, Nikolina in Petra

Dostopnost