Spoštovani starši,

smo že na polovici prvega meseca pouka in počasi učenci lovijo rutino obiskovanja pouka ter vseh popoldanskih aktivnosti, ki jih imajo… Samo v razmislek vsem vam – vsak otrok rabi tudi čas zase in ni potrebno, da je na prav vseh aktivnostih ter ima do minute razporejen čas skozi cel teden… Tudi vsakemu od nas gode, da lahko v kakem trenutku samo sedemo in delamo natanko tisto kar imamo najraje… 

V tem tednu pa so pomembne naslednje zadeve:

1. Juti in v četrtek bomo imeli uvodne roditeljske sestanke na obeh stavbah. Pred vsakim sestankom bom imel 15 minutni nagovor tudi sam, kjer bom povedal splošno o šoli in smereh, ki smo si jih začrtali. Jutri bo za mano prav tako kratko spregovoril g. Divjak, kriminalist na PP Kočevje. Potem pa greste k svojim razrednikom in razredničarkam, kjer bo predstavljen potek šolskega leta, oddelek, razrednik, vi pa imate možnost podati vsa vprašanja, ki vas mogoče tarejo. Če razrednik ne bo imel odgovora v tistem trenutku, ga boste prejeli od mene… Tako da res lepo vabljeni…

V četrtek bo moj nagovor v telovadnici šole na Reški, da ne bi kdo hodil na TZO.

2. Prav tako jutri, torej v torek, 17.9.2024, bo za učence vseh 6. razredov predavanje na temo “Spletno nasilje med vrstniki”. Predaval bo policist, g. Marjan Ferko. Tematika je izrednega pomena in vas prosim, da ste doma pozorni na čas, ki ga na spletu preživijo vaši otroci, ter seveda na vsebine, ki jih pregledujejo.

3. Da je življenje na šoli s 582 učenci sploh mogoče, veljajo na šoli šolska pravila, ki jih pošiljam v priponkah. Preberite si jih skupaj z otroki, da bo sobivanje brez težav… Samo s spoštovanjem pravil s strani vseh učencev, lahko zagotavljamo v prvi meri varnost, sprejetost vseh in seveda okolje za sprejemanje znanja. Na svetu šole bomo vse pravilnike minimalno dopolnili, zato sem odprt za vse predloge, ki jih morebiti imate. Posredujete jih lahko do razrednika ali pa se obrnete s predlogi name.

4. Smo v tednu mobilnosti in prav je, da se vprašamo občasno ali lahko kakšno pot opravimo peš, s kolesom, z javnim prevozom… Verjamem, da je tepmo življenja hud, a samo tako lahko otrokom damo zgled. Na šoli bo potekalo kar nekaj dejavnosti na to tematiko.

5. V Zavodu Kočevsko tudi letos pripravljajo Likovno šolo Mansarta. V prilogi je opis le te in vpisni list, če bi koga zanimalo.

Želim vam uspešen delovni teden in vas pozdravljam.

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost