Spoštovani starši,

kmalu bomo stopili že v veseli mesec – mesec december… V tem mesecu so vse stvari lažje, ker je seveda naša pripravljenost prisluhniti večja… Velikokrat si sam želim, da bi bilo zelo lepo, ko bi vsi znali čez vse leto komunicirati in sodelovati na tak način kot v decembru:)

V šoli vse štima, seveda pa vsak dan popestrijo kakšne stvari, da ni vse monotono in enolično:)

Kaj je posebnega za ta teden?

1. V četrtek, 1. 12. 2022, bodo govorilne ure za učence 1. do 3. razreda. Lepo vabljeni, da se oglasite pri učiteljicah in se pogovorite o delu svojih otrok.

2. V zadnjem tednu je spet povečano število otrok, ki zbolevajo za Covidom. Veliko je otrok, kjer je obolenje doma, v družini. Lepo vas prosim, da v takem primeru otroka pošljete v šolo res le takrat, ko nima nikakršnih simptomov. Toplo priporočam, da se v takih primerih otrok doma tudi samotestira. Teste lahko kot veste brezplačno prevzamete v lekarni mesečno na zdravstveno izkaznico otroka. Tu res prosim, da naredimo vse, da ne bi prišlo do pretiranih obolenj tako otrok, kot seveda tudi učiteljev, ki jih je že sedaj kar nekaj odsotnih (seveda tudi zaradi Covida).

3. Staršem 1. triade sem že pisal zaradi uši, ki se v tem letu pojavljajo spet v večjem obsegu, saj so glave otrok spet druga na drugi… Problem z ušmi se je pojavil tudi v 4. razredih. Lepo vas prosim, da doma svojemuotroku pregledujete lasišče, ga v primeru najdbe kakšne uši ali gnide temeljito sperete, prečesate, hkrati pa nikar v tem primeru pozabiti preprati posteljnino in obleko, ki so jo uporabljali otroci. Zavedam se, da to pomeni kar nekaj dela, a samo tako bomo prešli to obdobje, kot vsako leto.

V tem obdobju bi bilo zelo dobro, da imajo deklice ali fantje z dolgimi lasmi, le te spete oz. imajo čop, vsekakor pa si naj med sabo ne menjujejo elastik, sponkic, obročev…

4. Starše 9. razredov že sedaj obveščam o roditeljskem sestanku, ki bo v torek, 6. decembra 2022, ob 16.30. Svetovalna delavka bo predstavila potek vpisa v srednjo šolo. Res lepo vabljeni, da se o vsem začnete pogovarjati tudi doma…

5. In še povabilo za Leseni abonma za otroke starejše od 8 let… Skupaj z njimi seveda vabljeni tudi starši.

Vse dobro želim in vas lepo pozdravljam

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost