Spoštovani starši,

… pa so minile že prve počitnice… Na začetku je še bilo malo nostalgije po preteklih dnevih, sedaj pa je že vse v skladu z “rutino”… Nekateri že odštevajo dneve do novoletnih počitnic:) 7 tednov bomo šteli do njih…

V šoli bo sedaj kar nekaj ocenjevanja in preverjanja znanja, zato prosim tudi vi spodbudite otroke k delu, ki je sedaj gotovo najenostavneje, saj so dnevi krajši in vreme postaja manj spodbudno za mladostniška druženja zunaj.

Samo tri stvari danes:

1. V povezavi si lahko preberete prvo letošnjo številko šolskega časopisa – http://www.oszboraodposlancev.si/solsko-glasilo/

    Imeti šolski časopis seveda zahteva vložek tako otrok, kot tudi učiteljev, a je po drugi strani to gotovo velika vrednost. Tako za naše otroke, kot seveda tudi za zanamce… Kako lepo bi bilo, če bi lahko ob kulturnem dnevu brali tudi mi zapise generacij pred nami, pa žal tega nimamo… Mi puščamo sledi:)

2. V tem tednu so redne govorilne ure. Lepo, lepo vabljeni. Ob vstopu v šolo ni nikakršnih ukrepov, enostavno vstopite in greste do učiteljev.

    Govorilne ure za 4. do 9. razred bodo jutri, torej v torek, od 17. do 18. ure.

    Govorilne ure za 1. do 3. razred pa v četrtek, od 17. do 18. ure.

3. V tem mesecu se bo pri razrednih urah 9. razredov predstavila Gimnazija in srednja šola Kočevje (GSŠK). Naše učence bodo obiskali njihovi profesorji in dijaki, ki bodo povedali vse o šoli in seveda odgovorili na vsa vprašanja, ki jih morebiti imajo naši devetošolci. Naj samo spomnim, da so nedavno praznovali častitljivih 150 let delovanja… Imeti v mestu srednjo šolo je gotovo privilegij in priložnost, da mladostniki ne rabijo iz mesta že pri svojih 15 letih.

Prijazno vas pozdravljam

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost