BASTIEN IN BASTIENA

 

Učenci prvih razredov imeli v sredo, 5. 12. 12 kulturni dan. Ta dan smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano. V Cankarjevem domu smo si ogledali operno predstavo za otroke Bastien in Bastiena.

V uvodu smo izvedeli, da je Operno predstavo Bastien in Bastiena je že pri dvanajstih letih napisal skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart. Za operno predstavo je uporabil zgodbo o ljubosumju sprtih zaljubljencev, znotraj katere je bilo polno zabavnih zapletov, živahne glasbe, hudomušnih napevov in čisto pravih čarovnij. Otroci so s pomočjo čarovnika Kolasa na zabaven način spoznali življenje skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. In ravno čarovnik Kolas je s pomočjo čarovnije popeljal otroke v prečudoviti svet opere Bastien in Bastiena.

Vsebina zgodbe pa je bila sledeča:
Zaljubljena pastirica in pastirček Bastiena in Bastien se spreta, ko se bogata kraljična zaljubi v Bastiena. Tega je premamilo bogastvo, zato se je preselil na kraljičnin grad. Kljub razkošnemu življenju in velikemu bogastvu pa se Bastien strašno dolgočasi, uboga Bastiena pa se utaplja v solzah. V obupu se zateče k čarovniku Kolasu, ki med sovaščani uživa veliko zaupanje in spoštovanje. Čarovnik Kolas se odloči, da jima bo pomagal in s pomočjo neverjetnih čarovnij in njegovih pametnih nasvetov se Bastien in Bastiena spet zaljubita, Bastien pa je bogatejši za spoznanje, da denar ne prinaša sreče …

Otroci so v gledanju njim čisto nove zvrsti zelo uživali, se nasmejali in se tudi nekaj novega naučili.

 

Tina Stopar

 

SAM 1595SAM 1608SAM 1598SAM 1599SAM 1601SAM 1602SAM 1603SAM 1604SAM 1605SAM 1606

Dostopnost