ZAKLJUČNI IZLET PRVIH RAZREDOV

Učenci prvih razredov Oš Zbora odposlancev smo se v ponedeljek, 18. 6. 12, odpravili na zaključni izlet na Mestni vrh.

Tako kot vsak dan smo se tudi tokrat vsi učenci zbrali v matičnih učilnicah. V jutranjem krogu smo se pogovorili o obnašanju v gozdu, o gozdnih prebivalcih, rastlinah. Prejeli smo tudi pismi Gozdnih Škratkov, kateri so nas povabili v njihov gozd.

Po malici smo se odpravili na avtobusno postajo. Polni pričakovanj smo se posedli na avtobus in se odpeljali proti Mestnemu vrhu, natančneje k koči Pri Jelenovem studencu. Pri koči smo odložili nahrbtnike in se odpravili nabirat veje. Veje smo znesli na kurišče in zakurili ogenj. Ob ognju smo prepevali pesmice, katere smo se skozi šolsko leto naučili. Nato smo se razdelili v skupine. Prva skupina otrok je odšla v gozd, kjer je opravljala različne naloge. Z zavezanimi očmi so hodili ob vrvici po razgibanih gozdnih tleh, poslušali kaj vse lahko v gozdu slišimo, opazovali gozdna tla in iskali gozdne prebivalce, obrisovali drevesna debla in kar s svojimi telesi ugotavljali debelino debel in si izdelali Gozdni dnevnik. Druga skupina otrok se je odpravila iskat markacije, ki vodijo do Mestnega vrha. Med potjo seveda nismo pozabili na Gozdne škrate in kar nekaj otrok jih je celo pod skalami, med praprotjo, od gobicami celo opazilo. To je bilo veselje, kajti vsakdo ne opazi tako majhnih škratkov. Tretja skupina otrok se je igrala različne igra pred kočo. Ko smo z eno dejavnostjo zaključili, so se skupine med seboj zamenjale, tako da so vsi otroci opravili vse naloge. Posebnost dneva je bilo tudi kosili, katerega so nam pripravili kar v koči. Ni bilo lepšega kot jesti kosilo za velikimi lesenimi mizami pod drevesi. Po kosilu smo se vsi skupaj še malo poigrali, ter si na žerjavici popekli kruhek. Joj, kako je bil dober. Kmalu je prišla ura, ko je bilo treba pospraviti okolici koče in se odpraviti nazaj proti Kočevju. Že kar precej utrujeni smo se z avtobusom okoli druge ure vrnili v Kočevje. Kljub utrujenosti je bil za nami nepozaben, poln lepih spominov poln dan. Bilo je kratko, sladko in nepozabno.

Tina Stopar

 

thumb Image00002thumb Image00003thumb Image00004thumb Image00005thumb Image00006thumb Image00007thumb Image00008thumb Image00009thumb Image00010thumb Image00011thumb Image00012thumb Image00013thumb Image00014thumb Image00015

Dostopnost