Vsega lepega je enkrat konec. Vstali smo pet minut prej kot ponavadi on zacelo se je pispravljanje in pakiranje. Najboljši recept za hitro prebujanje. Pri zajtrku smo si še zadnjič na krožnik naložili goro palačink. Danes je na vrsti orientacija. Upamo, da bomo dovolj hitri in da se nihce ne zgubi. Še dobro, da tekmujwmo v ekipah, Nato pa kosilo, se zadnji pigled na zeleno Osilnico in….. Kočevje, prihajamo! 

Kako prijetno je spati, ko je zunaj popolna tišina in se sliši le petje ptic. Današnji dan je bil v znamenju ribištva in iger Petra Klepca. Naučili smo se, da je pomemno skupinsko delo, da bomo uspešni, če si med seboj pomagamo. Čez celo dolino nas je bilo slišati, ker se seveda nismo strinjali. Še veliko vode bo preteklo, da se bomo.

 

Priznamo, danes smo spali kot medvedki. Smo že malo utrujeni. A ne toliko, da ne bi ob dogovorjenem času začeli delo v skupini. Učitelj Klemen je spet popeljal kolesarje čez drn in strn, sonce je danes še bolj grelo kot včeraj. Zato pa smo bili drugi bolj na hladnem ob reki Čabranki in preučevali brežino in strugo reke. V učilnici je sledila še analiza in seštevek točk vprašalnika. A vsi smo komaj čakali popoldneva. Paintball, kakšna dogodivščina! Še dolgo ne gremo nazaj, borba je huda…. No, vse si povemo ob večernem tabornem ognju. Res nam je lepo!

 

Prebudili smo se v sončno in hladno jutro. No, vsaj nekateri. Druge je bilo treba buditi. Smo se pa vsi popolnoma prebudili ob slastnem zajtrku….. Kako dobre palačinke! Sledilo je plezanje po plezalni steni in streljanje z lokom za eno skupino in floristika za drugo. Prepoznavanje rastlin za drugo. Popoldne pa na kolesa in celinske vode z opravljanjem analize le te. Dan pa se mora končati kot je treba in ker smo bili res pridni smo šli še v bazen. In potem, le kdo ne bo zaspal kot top… Si pišemo spet jutri!

Prvi dan je za nami. Prispeli smo v sončno Osilnico in se namestili v sobah. Po dobrem kosilu, malo počitka in nato pot pod noge po deželi Petra Klepca. Ojoj, samo, kako je to strmo! Pihali in sopihali smo in občudovali učitelja Klemna in Francija, ki sta z lahkoto ”požirala” strmino. Saj ne more biti nič boljsega kot to, da so pa takšnem “mučenju” za večerjo špageti! In na koncu- nagrada, sproščanje razbolelih mišic v bazenu. Kako lep dan!

Dostopnost