Spoštovani starši,

22. teden pouka je bil po meri učencev… Kratko in sladkoJ Devetošolci se danes že “na daljavo” spoznavajo s srednjimi šolami, ki jih bodo obiskovali v svojem nadaljevanju šolanja, ko nas bodo zapustili… Kočevje in naša GSŠK ponuja ogromno programov in vesel sem, da bo lahko veliko učencev ostalo v lokalnem okolju…

Številke okužb so na šoli, tako kot v SLO v upadu, so pa bile s samotestiranjem zaznane v tem tednu 4 okužbe. Skupaj imamo na šoli obolelih v tem trenutku 15 otrok in 5 delavcev. Pri vseh gre za lažjo obliko prebolevanja.

Na daljavo se na današnji dan izobražuje samo še 6 učencev, česar sem resnično vesel. Res izobražuje se le eden, ostali pa pač izkoriščajo možnost, ki jo imajo.

In še nekaj obvestil:

1. ponovno vas toplo, toplo vabim na ZOOM izobraževanje »KONEC IGRE« izobraževalnega programa NEODVISEN.SI, ki smo ga organizirali samo za vas starše naše šole, v sredo 16. 2. 2022 ob 20. uri.

V prilogi vam še enkrat posredujem vabilo in spodaj postopek prijave.

Povezava do online studia v živo:

https://omrezje.neodvisen.si/social/dogodki/online-v-zivo/sole/konec-igre

Aktivacijska koda za dostop:

OSZOKocevje28

2. V tem tednu so se odvili vpisi v 1. razred… Naslednje leto se predvideva vpis 68 prvčkov. Zaradi obolenj in karanten je bilo do tega trenutka vpisanih 48 prvošolčkov.

Vsi ostali se bodo vpisali do konca prihodnjega tedna.

3. Danes in jutri potekajo informativni dnevi v srednjih šolah… To je nedvomno zelo lepa priložnost, da na to tematiko navežete pogovor doma tudi z učenci nižjih razredov.

V vsakem primeru pa si prosim poglejte vse kar ponuja naša srednja šola, torej GSŠK. Izbira je res pestra in vsekakor priporočam ogled in virtualni obisk na povezavi: 

https://www.gssk.si/2022/02/02/vabilo-na-informativne-dneve/

Vsi informativni dnevi letos so na daljavo in je seveda obisk možen iz vsake “dnevne sobe”.

4. Od ponedeljka, 14. 2. 2022 naprej, bodo spet vsi izbirni predmeti, neobvezni izbirni predmeti, dodatni pouk, dopolnilni pouk in vse druge dejavnosti z učenci potekale v živo.

Pri dveh neobveznih izbirnih predmetih, kjer se srečujejo učenci 4., 5. In 6. razreda, pa se bo vsak razred izmenično izmenjeval pri predmetu.

5. Verjetno veste, a vseeno – zimske počitnice za našo regijo so od 21. 2. 2022 do 25. 2. 2022. Torej smo letos mi prvi, ki bomo deležni malce oddiha.

Lep vikend vam želim

Vaš ravnatelj

Dostopnost