Spoštovani starši,

zaključujemo četrti teden pouka in kmalu bomo zaključili že prvi mesec pouka. Po začetnih iskanjih smo našli “balans” in večina zadev poteka že kar rutinsko… Želim si, da vsaj tako ostane, upam pa seveda na boljše čase, ki jih vsi nestrpno čakamo.

Nekaj obvestil in novic:

  1. Prvič v tem tednu nimamo nobene okužbe, ki bi zahtevala, da kateri od oddelkov odide v karanteno, česar se najbolj veselim tako jaz, učitelji in gotovo tudi vi.
  2. 5. A zaključuje s šolo na daljavo in v ponedeljek bomo na šoli kompletni vsi oddelki. V tem oddelku sta dva učenca prihajala v šolo, ostali pa so delali na daljavo. Pokazalo se je, da se seveda vse da in je “hibridni” način dela oblika, ki se je bomo posluževali.
  3. V naslednjem tednu (četrtek) imamo svet staršev in svet šole. Če se poraja kakršnokoli vprašanje, kar naslovite do predstavnika staršev, brez težav pa seveda tudi name.
  4. V prejšnjem obvestilu sem bil napačno razumljen. Nekateri starši ste razumeli, da imamo na šoli teste za otroke mlajše od 12 let, ker sem vas zaprosil, da bi bil hvaležen in hvaležni, če bi občasno testirali tudi te.

    Na šoli zaloge testov seveda nimamo, ker jih ministrstvo več ne da (lani smo jih prejeli enkrat za starejše od 12 let, a smo jih že porabili). Vse teste na šoli kupimo na tržišču in morate razumeti, da jih kljub želji mene in veliko vas, ne morem kar tako deliti.

    Test lahko dam kvečjemu otroku, ki se počuti v šoli slabo, je poslan iz šole in bi ga eventualno testirali doma, da pa bi delil teste za rutinsko samotestiranje, pa ne gre… Je žal prevelika številka učencev. V lekarni je možen nakup testov za samotestiranje in 5 teh stane 15€. Prepričan pa sem, da gotovo pri starejših otrocih oz. dijakih, ki so morebiti že tudi cepljeni ali preboleli, nastajajo zaloge oz. jih niti ne prevzemajo v lekarni in je tu opcija, da se do testov pride brezplačno.

  5. Vsi učenci, ki bi želeli uveljavljati status športnika ali kulturnika, imajo možnost oddati vlogo še vključno do torka. Vloga se izdaja na obrazcu, ki ga seveda podpišete vi. V torek na konferenci odločamo o ustreznosti teh. Zamudniki bodo status lahko prejeli potem šele konec oktobra…
  6. Spletna stran bo po 30.9.2021 opremljena z vsemi ustreznimi dokumenti, ki jih bomo sprejeli na Svetu šole. Večinoma je že vse prenovljeno, ostalo pa v določenem terminu. Prosim vas, da spletno stran redno obiskujete in tako boste vedeli za vse pomembno kar se tiče šole.
  7. Vabljeni na dopoldanske govorilne ure. Vsi, ki izpolnjujete PCT v prostore šole, ostali pa lahko v park (dokler je še toplo) ali pa na ZOOM. Najava pri učitelju je seveda obvezna po mailu.

    Želim vam prijeten sončen vikend, verjetno zadnji, ki bo res zadišal še po poletju…

Vaš ravnatelj

Dostopnost