Spoštovani starši,

zaključujemo drugi teden pouka. Počasi postaja šola že rutina, a zato še toliko bolj opozarjam na vso potrebno skrb s strani vseh, da bi ostajali v šoli vsi učenci čimdlje. Samo to je lahko šola, vse ostalo je le približek.

NEKAJ POMEMBNIH INFORMACIJ:

1. danes zaključuje s šolanjem na daljavo 6.A in se v ponedeljek vrača v šolo. To je bil oddelek, ki nas je s tako hitrim odhodom na daljavo gotovo presenetil in se še po tej poti opravičujem, da je bilo nekaj dodatnega dela za starše, ki so morali z učenci ponoviti postopke prijave v spletno učilnico.

2. z vsemi učenci se je v tem tednu ponovilo vse postopke prijave v spletno učilnico in postopke dela na daljavo. Pouk na daljavo na PS poteka v ZOOM okolju, v živo z učiteljem po urniku. Torej se morajo učenci zjutraj vstati, presesti za računalnik in delati. Če bo do dela na daljavo prišlo na RS, bo učiteljica podala jasna navodila učencem in vam. Če vam ni težko, vas lepo prosim, da zaprosite svoje otroke, da vam postopek prijave pokažejo in tako vse še enkrat ponovijo…

3. v tem tednu je šel na daljavo še 7.A oddelek. Zaenkrat je okužba le pri osnovnem stiku.

4. vse vas starše učencev 7. do 9. razreda prijazno naprošam, da s svojimi otroki res redno opravite samotestiranje v nedeljo zvečer in na ta način najbolj pripomorete k temu, da je oddelek v šoli in ne pride do nepotrebnega stika, ter potem karanten. Teste za samotestiranje brezplačno prevzamete v Lekarni Kočevje z zdravstveno kartico otroka.

Mnogo neljubih posledic se s tem reši, hkrati pa tudi dejansko pokaže otroku, da je odgovornost do vseh tudi v njegovih rokah.

5. veliko je govora v zadnjem času o precepljenosti učiteljskega kadra. Jezi me, ker se o tem govori pavšalno, zato vam v tem obvestilu posredujem popolnoma natančne podatke z naše šole, kjer je precepljenost zelo visoka.

Na zavodu nas je zaposlenih 75 delavcev, od tega je cepljenih 50 delavcev (67%) in prebolevnikov 6 delavcev (8%). Skupaj je tako “zaščitenih” 56 delavcev od 75, kar pomeni 75% delavcev. Vsi, ki ne izpolnjujejo pogoja P ali C, se redno samotestirajo.

Z gotovostjo lahko zatrdim, da je odgovornost nas vseh do vaših otrok največja možna.

6. Danes smo bili obveščeni, da se je MIZŠ odločilo, da bo 7.2.2022 pouka prost dan. Toliko o resnosti matičnega ministrstva. Vse bomo sedaj ustrezno popravili, vi pa si lahko zabeležite v koledarjih, da imate možnost koristiti “mini počitnice” med 5.2.2022 in 8.2.2022.

Želim vam prijeten sončni vikend, ki ga le izkoristite s svojimi najdražjimi…

Vaš ravnatelj

Dostopnost