Spoštovani starši,

zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb se začasno, v tednu od 19. 10. do 23. 10. 2020, vzgojno-izobraževalno delo izvaja prilagojeno:

– učenci od 1. do vključno 5. razreda se izobražujejo v šoli,
– učenci od 6. do 9. razreda se izobražujejo na daljavo.

Odločitev, ki jo je sprejela včeraj vlada RS, je bila v vsakem primeru presenetljiva za vse, najprej za ministrstvo, nato za nas v šoli, učence in seveda verjetno tudi vas starše.

Na šoli smo seveda pripravljeni, ker smo se na zaprtje pripravljali (resda kasneje) in za učence smo uredili enoten pristop k pouku na daljavo, kot smo to uredili že prejšnje šolsko leto. Vsekakor je enoten vstopni medij predpogoj za uspešno delo na daljavo.

Učenci bodo na daljavo delali tako kot lani v Arnesovih spletnih učilnicah, ker smo prepričani, da je to okolje, ki bo najbolj stabilno v dneh, ko bo splet spet bolj obremenjen. Bistvena razlika pa bo v tem, da bo vstop zaščiten z uporabniškim imenom in geslom.

Vsak učenec je prejel v šoli uporabniško ime in geslo za vstop v eUčilnico. Če otroka v šoli ni bilo v četrtek in petek, se prosim starši obrnite na računalničarja, g. Klemna Kovačiča na mail klemen.kovacic@oszboraodposlancev.si , kjer boste lahko prejeli potrebne podatke za vstop v eUčilnico. Prav tako se nanj obrnite, če katero od podeljenih gesel morebiti ne bi delovalo. Video z navodili za prijavo, si lahko ogledate tukaj.

Učenci sledijo svojemu običajnemu dnevnemu urniku in poiščejo informacije za delo v spletnih učilnicah posameznih predmetov, ki se mu bodo odprli ob vstopu v eUčilnico. S klikom bodo odpirali dokumente za posamezen dan.

Zakaj smo se odločili za zavarovan in individualen vstop v eUčilnico?

– V prvi vrsti zato, ker bomo na tak način točno vedeli kdaj, kaj in kako dolgo je učenec v eUčilnici delal.

– Nadalje tudi zaradi velike verjetnosti, da se bo to izobraževanje lahko večkrat ponovilo in bo potrebno na ta način izvajati tudi ocenjevanja.

– In nenazadnje zato, ker na ta način zaščitimo avtorsko delo učiteljev, kar njihove priprave, naloge in posnetki nedvomno so.

Na spletni strani šole bomo sproti objavljali vse pomembnejše informacije.

Tehnično podporo za učence bosta izvajala:

– učitelj Klemen Kovačič (klemen.kovacic@oszboraodposlancev.si) in

– učitelj Tilen Nosan (tilen.nosan@oszboraodposlancev.si)

Verjamemo, da bomo tudi tokrat s skupnimi močmi poskrbeli za uspešno izvedbo dela na daljavo.

Želim vam veliko zdravja in vas lepo pozdravljam.

 

Peter PIRC, ravnatelj

Dostopnost