DAN 37 – po dveh mesecih, se učenci vračajo v »novi svet«…

Dragi moji učenci, starši in bralci…

Z današnjim dnem se objave, ki so trajale vse od prvega dne pouka na daljavo zaključujejo… Ni bilo lahko poleg vsega dela, ki ga je bilo ob soočenju z delom na daljavo res ogromno, pisati tudi te sestavke, a izjemna sprejetost, mi je narekovala, da je moja dolžnost kot ravnatelja, da stisnem in kdaj pišem pozno v noč… Prepričan sem, da so ravno lepa beseda, pozitivizem in zaupanje, tiste vrednote, ki so najbolj pomembne v težkih trenutkih… Zanimivo je prebrati začetne objave, ko nismo vedeli kaj in kako bomo, pa tiste po tednu dni izolacije, ko se je videlo, da gre zares, ter zadnje objave, ki prinašajo veliko novega za vse te vaše/naše otroke… Mogoče bo to zanimivo branje čez 100 let, ko bodo naši zanamci pregledovali šolske kronike in se smejali. Kaj mislite kako bo čez 100 let?

Dober »post« je krožil okoli – Nekoč so predvidevali, da bodo v 2020 avtomobili leteli, mi pa si danes učimo umivati roke. Toliko o napredku.

Hvala vsem za pozitivne misli, odgovore, zahvale, pohvale, zaupanje in zavedanje, da se vsi na šoli res trudimo in želimo otrokom, ki so nam zaupani le najbolje… Vedite, da bo vedno tako, vsaj dokler bom na tem mestu, tudi takrat, ko se z nami ne boste strinjali, a bomo skušali dokazati, da imamo vseeno prav, saj na otroka gledamo z »distance«, ki je pri vzgoji nujna, saj pretirane emocije prehitro pripeljejo do napačnih pogledov na otroka.

Dragi starši – v povezavi vam pošiljam pravilnik, ki bo veljal v času razbremenilnih ukrepov… (PRAVILNIK COVID 19Lepo, lepo vas prosim, da si ga skupaj z otroki preberete in se o njem pogovorite, da v ponedeljek ne bodo gledali kot da so prišli z drugega planeta.

Veliko novih pravil je, ki jih bodo seveda počasi usvojili in vse to nam bo pomagalo, da bomo ostajali zdravi… Predvsem nujno je spoštovanje pravila, da v šolo vstopajo v času pouka le učenci in delavci šole, ter bo spremstvo po skupinah zagotovljeno do učilnic z naše strani.

Torej pred vhodnimi vrati bodo ustrezne oznake za 1.r, 2.r in 3.r, ter priporočena razdalja in tu se ustavite, ter nam otroke predate… Na varnem bodo, res ste lahko 100%. Na šoli smo uspeli res z vsemi »mahinacijami« delo organizirati tako, da bodo učenci od 5:40 pa do 15:30 v istih skupinah in istih učilnicah (max. 15 otrok), točno tako kot je bilo zahtevano s strani NIJZ in MIZŠ… Verjamem, da so ukrepi podani s strani strokovnjakov premišljeno in smiselno… Skupine so oblikovane najprej na temelju OPB in potem na prijateljstvih. Za vse to so poskrbele vaše učiteljice, ki otroke poznajo najbolj, tako da so seveda »prijateljčki« skupaj. Premiki med skupinami zaradi vseh omejitev ne bodo možni. Skupine bodo otročki izvedeli v ponedeljek, ko se k nam spet vrnejo… Z vsemi istimi ne bodo skupaj, bodo pa z večino… Vse to jim razložite.

Upam, da vse to ni le uvertura za jesen in bomo septembra v šoli vsi, pod bolj »humanimi« ukrepi… Potrudimo se vsi, da bo tako… Vse vas prosim, da spoštujemo priporočeno

Lepo vas pozdravljam, vam želim vse dobro, predvsem pa zdravja, ker je to edino bistveno… Rad sem bil z vami na ta način, res rad…

Vaš ravnatelj

Peter PIRC

Dostopnost