2. april – mednarodni dan knjig za otroke

Za letošnji mednarodni dan knjig za otroke, ki je obenem tudi rojstni dan Hansa Ch. Andersena, sta poslanico za otroke po vsem svetu ustvarila slovenska umetnika: Peter Svetina in Damijan Stepančič.

Slovenska sekcija IBBY je »sponzor« 2. aprila 2020, kar pomeni, da z našim gradivom in spodbudami praznujejo mednarodni dan knjig za otroke po vsem svetu.

Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak.

Oba ustvarjalca – pisatelj Peter Svetina in ilustrator Damijan Stepančič – je Slovenska sekcija IBBY nominirala tudi za Andersenovo nagrado 2020, najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske književnosti. Peter Svetina se je uvrstil med finaliste, Damijana Stepančiča pa je žirija s slikanico Arsenije!, ki jo je ustvaril z Lucijo Stepančič (Miš, 2017), uvrstila na seznam izjemnih del, ki jih priporoča za prevajanje.

poslanica (ob 2. aprilu)

Ker pa bo letošnje praznovanje 2. aprila potekalo predvsem doma, v družinskem krogu, nam je MARKO KRAVOS, predsednik Društva Bralna značka Slovenije, posvetil še svojo osebno poslanico (pesem), “ker smo si v teh dneh preveč vsaksebi”, kot je zapisal v uvodu.

POSLANICA (Marko Kravos)

Dostopnost