Projekt beremo z mačkom Murijem je mednarodni projekt iEARN. Glavni cilj projekta je izboljšati bralno pismenost učencev. S projektom želimo na inovativen način razvijati veselje do branja, da bi učenci branje jemali kot dogodek in kot smotrno preživljanje prostega časa ter medsebojno druženje s starši, starimi starši in prijatelji.

Učiteljica je izdelala maskota mačka Murija in torbico, v kateri je Muri potoval po domovih učencev.

Predstavili smo se  našemu partnerju, OŠ Črna na Koroškem. Učenci so s pomočjo mačka Murija in mentorice pripravili predstavitev šole in oddelka.

Maček Muri je tedensko potoval od učenca do učenca. Maček Muri je bil tako 24 ur na dan prisoten pri enem izmed učencev in bil spremljevalec vseh dogodkov, tako v šoli, kot doma. Učenci so s pomočjo mentorice, staršev, starih staršev, bratcev, sestric,… zapisovali utrinke v dnevnik. Zapise bodo popestrili tudi s fotografijami, sličicami.

Da pa so tudi odrasli bolje razumeli naše prigode z Murijem in pomen branja, smo za njih v mesecu januarju s pomočjo naše šolske knjižničarke pripravili kratko predavanje in delavnico (izdelava slikanice).

Druženje z mačkom Murijem smo zaključili z branjem dnevnika, pravljic. Da pa je bil zaključek projekta še bolj veličasten, branje dnevnika resnično nepozabno in zabavno, smo organizirali na šoli noč branja in spanja z mačkom Murijem.  K branju dnevnika smo povabili tudi starše in goste. Spanje in sladke sanje pa so bile namenjene le učencem, mačku Muriju in mentoricam. S starši in učenci smo odšli v okolici šole in na gozdni učni poti izvedli orientacijo Po poti mačka Murija. Po vrnitvi v šolo smo reševali učne liste, prisluhnili glasbenikoma Maksimiljanu in Jerneju, ustvarjali iz testa….in seveda ob prebiranju dnevnika, ter branju pravljic sladko zaspali.

Dostopnost