Spoštovani starši in učenci,

vstop v šolo je za nami… Vsi vidimo, da se da šolo peljati “v živo” tudi v teh okoliščinah, a potreben je res angažma vseh.

V prvi vrsti se želim najprej zahvaliti vsem vam starši in vsem vam učenci, da razumete, da žal pouk poteka pod posebnimi pogoji in je potrebno, da smo vsi tu v šoli, kjer si seveda želimo ostati, upoštevati vrsto ukrepov. Starši res iskrena hvala, da nisem prejel neposredno pred pričetkom pouka nobenega klica ali obiska vas, ki bi z nerganjem in negodovanjem, komentirali ukrepe. Verjamem, da ima o vsem vsak svoje mnenje, a hvala za razumevanje. Moja edina želja je, da peljemo šolo na način, da je nikoli več ne zapremo. Še posebej hvala, da ni nihče spravil v neugodno situacijo otroka te prve dni, ko bi preko njega uveljavljal “osebne pravice” in osebna prepričanja.

Hvala učenci vam, da ni potrebno 10-krat na dan opozarjati na pravilno namestitev zaščitne maske in da ste to usvojili. Vem, da ni preprosto, a je pomembno, da bomo v čimvečji meri v šoli… Vem tudi da dobro veste, da je šola tu pri nas “v živo” edino prava šola.

Sledi pa velika prošnja – spoštovani starši in učenci, res vas v imenu vseh zaposlenih in šolajočih otrok LEPO PROSIM, da v šolo pošiljate oz. prihajate izključno zdravi. Včeraj se nam je zgodila že prva potrditev okužbe in prehod razreda k pouku na daljavo, prav tako smo iz šole poslali dva učenca z znaki močnejšega prehlada… Prosim vas zaradi vseh sošolcev in sošolk, ki bi radi obiskovali pouk “v živo”, da v takih primerih otroka zadržite doma in ga testirate. Če potrebujete teste za mlajše (za učence 7. do 9. razreda jih prevzamete v lekarni), jih lahko prevzamete tudi pri nas v šoli. Samo na tak način se bomo zavarovali pred neljubim šolanjem na daljavo. Verjamem in vem, da to zmoremo vsi…

In še nekaj obvestil:

  • Naslednji teden so 1. roditeljski sestanki. Potekali bodo preko ZOOM aplikacije, ker želim, da vas je prisotnih čimveč… V živo so pogoji za vstop v šolo zelo ostri. Tam boste izvedeli vse potrebno, vprašali vse potrebno… Poslužujte se GU, otroci pogovornih uric.
  • V primeru potrjene okužbe po novem jaz kot ravnatelj le odredim šolanje na daljavo, vse karantenske odločbe prevzame NIJZ.
  • V letošnjem šolskem letu se na naši šoli od doma šolajo 4 učenci. Vesel sem, da masovnemu novačenju preko FB in drugih portalov niste nasedli v večjem številu. Učenci sodijo v šolo, to je moje jasno prepričanje, ki ga bom zagovarjal vedno in povsod.
  • Vstop v šolsko stavbo je dovoljen izključno z izpolnjevanjem PCT pogoja – tu ni izjem za nikogar, ker je varnost vseh otrok na prvem mestu.

Naj bo dovolj za prvič. Tako kot vedno, vas bom z zapisi obveščal redno. Če imate kakršnokoli vprašanje za kogarkoli od zaposlenih, so tu mail naslovi, kjer dobite odgovor na vsako vprašanje. Za kompleksnejše stvari se dogovorimo za sestanek v šoli ali v atriju, če ni PCT pogoja.

Želim vam miren in prijeten vikend

Vaš ravnatelj

Dostopnost