Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

Čeprav je še vedno čas za skok v jezero, morje, za obisk kakšnega hriba, Stojne ali sproščeno branje knjig in v upanju, da se vas čimveč v teh zapisih najde, pa se približuje 1. september, ko bomo začeli novo šolsko leto 2021/22.

V zadnjem tednu so bila sredstva javnega obveščanja polna različnih informacij, ugibanj, dezinformacij, zato verjamem, da se mnoga vprašanja porajajo tudi vam, spoštovani starši ali vašim otrokom.
Iskreno – v tem trenutku vam popolnoma jasnih smernic in navodil za potek pouka na šoli še ne morem poslati, zato boste obvestilo o prvem šolskem dnevu in začetku pouka prejeli konec tedna, ko se bomo o natančni organizaciji pouka pogovorili z učiteljskim zborom OŠ Zbora odposlancev in bomo s skupino »glasnejših« ravnateljev izvedli še dodatne pogovore z odločevalci in predvsem s predstavniki NIJZ.

Kljub vsemu pa nekaj informacij.

  • Do danes je v šolo vpisanih 562 učencev v 27 oddelkih.
  • Prvič v obdobju mojega ravnateljevanja imamo 3 osme oddelke.
  • V šoli smo v celoti sanirali sanitarije v I nadstropju A trakta, prenovili hodnik v pritličju C trakta in uredili vhod v telovadnico.
  • S poukom bomo začeli v obeh stavbah v sredo, 1. 9. 2021. Pouk bo potekal v šoli in verjamem, da vseh šol v Sloveniji naenkrat zaradi epidemije ne bomo nikoli več zapirali. Učenci morate doživeti šolanje v vsej pojavnosti, ki spremljajo pouk, in za to si bom glasno ves čas prizadeval.
  • Razredniki vam bodo v četrtek po eA poslali obvestila o temu v katerem razredu je vaš otrok, kdo je razrednik in njegov kontakt.
  • Vsa pojasnila in navodila za prvi šolski dan vam bom poslal v petek in bodo objavljena tudi na šolski spletni strani, ki bo spet postajala polna informacij.
  • Bodoči prvošolci bodo v tem tednu prejeli vabilo, s katerim jih vabimo skupaj s starši na sprejem ob prvem šolskem dnevu pred šolo na Reški cesti ob 8. uri.
  • V šolah ne bomo izvajali nobenega testiranja učencev. Bodo pa učenci od 7. do 9. razreda imeli možnost prostovoljnega samotestiranja doma, pri čemer boste lahko starši teste prevzemali v lekarnah.
  • V petek smo ravnatelji pozno popoldne prejeli okrožnico, v kateri so tudi navedbe glede nošenja mask, a ker je tukaj še kar nekaj odprtih vprašanj in možnosti interpretacij, bo tudi zapis o tem v petek. Ker vem, da to vprašanje razburja nekatere starše, bi rad bil v tem obveščanju natančen in z ustreznimi uradnimi navedbami.
  • Vas pa že v naprej prosim, da se vsi skupaj potrudimo za razumevanje ukrepov in njihovo spoštovanje izključno v želji, da smo skupaj v šoli do konca šolskega leta.

Vse ostale informacije bodo v obvestilu o prvem šolskem dnevu in začetku pouka, ki ga pričakujte v petek, saj lahko sami ugotavljate na podlagi informacij v medijih, da je še vedno določena zmeda v obveščanju in sprejemanju dokončnih odločitev tako na področju šolstva kot zdravstva.

Vsem učenkam in učencem pa bi svetoval, da še izkoristijo čas počitnic, se prepustijo brezskrbnosti, a vseeno počasi pripravijo, da bo že čez teden zazvonil šolski zvonec. Nikar si naj ne zatiskajo oči, da bodo počitnice neskončne Ne bodo!

Predvsem pa držim pesti, drage učenke in učenci, da se vsi zdravi in nasmejani srečamo v šolskih klopeh in da celotno šolsko leto predihamo v ŠOLI, pri rednem pouku, v podaljšanem bivanju, z izvajanjem interesnih dejavnosti, s kakšnimi zanimivimi dejavnostmi ob pouku, v šolah v naravi, na ekskurzijah … med sošolci in sošolkami v prijaznem in nagajivem klepetu, z živimi razlagami učiteljev in učiteljic.

Tudi sam obljubim, da vas bom v tem letu večkrat obiskal v oddelku, vam povedal kakšno zanimivost, mogoče na razredni stopnji novo pravljico, vas spodbujal, po potrebi opozarjal, usmerjal in vam poskušal na različne načine omogočiti uspešno šolanje v šolskem letu 2021/22.

Vem, da nam boste vsem pri tem pomagali in se po svojih močeh trudili spoštovati ukrepe, da nam bo skupaj uspelo pripluti v varen pristan junija 2022!

Prijazen pozdrav vsem in komaj čakam, da se spet vidimo.

Vaš ravnatelj

Dostopnost