Petka smo se prav vsi veselili saj smo po končanem pouku odšli v šolo v naravi, v Radence. Po prihodu v CŠOD smo pojedli odlično kosilo in se namestili v sobah. Kmalu smo spoznali nekaj značilnosti o Beli krajini in se urili v pripravi belokranjske pogače, obenem pa smo opazovali glive kvasovke pod mikroskopom, risali graf njihove rasti ob dodajanju sladkorja/soli, merili temperaturo med njihovim vzhajanjem, … Sledila je večerja, nato pa smo natančno spoznali kačo z imenom Newton in značilnosti kač. Naučili smo se tudi primernega rokovanja s kačami in na prijeten način premagali strah pred njimi. Pika na i ob zaključku današnjega dneva so bile še tople belokranjske pogače, ki smo jih s slastjo pojedli. Prav vse so bile odlične!

V soboto smo se zbudili v megleno in hladno jutro, ki se je že po zajtrku prevesilo v krasen dan. Odpravili smo se do Jame Kobiljače, si jo ogledali ter si spekli malico ter uživali na soncu. Ker smo veliko prehodili smo že komaj čakali kosilo, ki je bilo odlično. Da nebi zamudili prekrasnega dne smo odšli pred CŠOD, kjer smo se pomerili v košarki, odbojki in ostalih družabnih igrah na prostem. Odšli smo tudi na potep po reki Kolpi, kjer smo med veslanjem uživali v razgledu in prečudoviti naravi. Po večerji smo si ogledali ganljiv film in odšli spat.

Nedelja je bil naš zadnji dan v Radencih zato smo ga poizkusili izkoristiti po najboljših močeh. Dan je bil prekrasen zato smo med zajtrkom in kosilom preživeli na prostem. Izdelovali smo animirane filmčke, se sproščali ob Kolpi, izdelovali vozle, igrali odbojko, košarko, … Preden smo odšli nazaj proti Kočevju smo si ogledali naše virtualne stvaritve, ki so bile vse 1A.

Več pa naj povedo slike.

 

 

 

Dostopnost