Električni in elektronski odpadki ter odpadne baterije vsebujejo težke kovine in druge snovi, ki so ob nepravilnem rokovanju ali odlaganju lahko naravi zelo škodljive.

Takšnih odpadkov je iz dneva v dan več.

Nekaj e-odpadkov imate zagotovo doma tudi vi, zato vas vabimo, da pobrskate za starimi telefoni, baterijami, sušilniki za lase, brivskimi aparati, računalniškimi miškami, itd. in jih jutri, v četrtek, 12. septembra. 2019 prinesete s sabo v šolo ter jih pustite v škatli pri dežurnemu učencu v avli.

  1. A razred bo prevzel škatlo z e-odpadki ob odhodu na ogled kontejnerja, ki bo stal pred šolo na Reški. Tam si boste (po poslanem razporedu) lahko vsi 4. in vsi 5. razredi ogledali prikaz razgradnje e-opreme.

Zbira se tudi večja elektro oprema, kar pomeni, da lahko starši pripeljejo tudi pralne in sušilne stroje, štedilnike, hladilnike, mikrovalovne pečice, male gospodinjske aparate, električno orodje, monitorje itd., in jih pustijo pred vhodom šole na Reški.

Lepo vabljeni tudi vsi ostali, da od 8:00 – 11: 00 ure prispevate k zbiranju odpadnih e-odpadkov v kontejnerju pred šolo na Reški ter si razgradnjo teh tudi ogledate.

Dostopnost