Pierre de Coubertin je nekoč dejal: “The important thing in life is not victory but combat; it is not to have vanquished but to have fought well.”
Verjamem, da so naši učenci dali vse od sebe, tako na šolskem kot na državnem tekmovanju, vendar le enemu je uspelo pridobiti najvišje priznanje. Le komu?
Oba tekmovanje je organiziralo slovensko društvo učiteljev angleškega jezika IATEFL Slovenia. Na šolsko raven se je prijavilo 11 učencev. 16.10.2017 je potekalo šolsko tekmovanje na naši šoli. Osmošolci so se morali izkazati z reševanjem nalog, ki so vsebinsko bile vezane na temo »Sports and Slovenes – proud holders of the highest number of Olympic medals per inhabitant«. Tako kot pri športu, so se v ”veliko finale”, lahko uvrstili le najboljši. Aneju Omanu se je uvrstitev na državno raven izmaknila le za las, za svoje odlično znanje jezika bo dobil bronasto priznanje.
Naši trije ”finalisti” , Maruša Osmak, Klara Štefanič in Luka Južnič pa so bili eni izmed 500 tekmovalcev, ki so svoje znanje dokazovali na državnem nivoju. 20.11.2017 so na OŠ Bršljin v Novem mestu reševali naloge, ki so bile vezane na olimpijsko temo ”Faster, higher, stronger”. Pričakovanja so bila visoka, želja po uspehu velika, trema je bila prisotna…
Maruša Osmak in Klara Štefanič bosta za svoje odlično znanje dobili bronasto priznanje.
Najboljši uspeh pa je dosegel Luka Južnič, ki bo za svoje izjemno znanje angleščine dobil zlato priznanje.
Iskrene čestitke vsem tekmovalcem
Mentorica
Nikolina Pleše

Dostopnost