December se vedno začne s »cirkusom« okoli okraševanja mest in domov ter nakupovanja daril. Vendar pa se dan ali dva pred božičem vse ustavi in tu nastopi čas družine, radosti, toplih objemov in besed, upanja, želja in medsebojnega obdarovanja.

In ta mešani decembrski utrip se je danes, 5. 12. 2017, čutil tudi na naši šoli. Ob sproščenem vzdušju smo učenci OŠ Zbora odposlancev risali, barvali, rezali, lepili, šivali, pletli … Vse z namenom narediti nekaj za skupno dobro, za božično-novoletni bazar. Ves izkupiček, ki ga bomo zbrali, bo namreč namenjen skrbi za socialno šibke, a vendar vztrajne in vzorne učence, ter delu z nadarjenimi, ki bodo tako lažje izkoristili svoj potencial.

In tu je nekaj utrinkov iz naših delavnic.

Učenci četrtih razredov so šivali prisrčne volnene kužke in lepo okraševali kartonske škatle za shranjevanje najrazličnejših reči.
»Sem Meta iz 5. c razreda, kjer smo danes za bazar presajali smrečice iz gozda,« je povedala ena izmed učenk, v drugih dveh oddelkih pa so izdelovali okrasne ploščice in venčke.
»Jelenčki, smrečice in drugi okraski za novoletno jelko. Vse to smo naredili, poleg tega pa se imamo odlično!« je bil navdušen učenec Jan iz 6. a in dodal, da bi si želel še več takšnih dni v šoli.
V 6. b so se učenci družili s hudomušnim učiteljem Francom Žganjarjem in izdelovali okrasne volnene kapice, v 6. c oddelku pa se je izdelovalo storže v cvetličnih lončkih.
V 7. a so učenci pri učiteljici Maji Gole Premrl izdelovali glinaste podobe, ki bodo lepo popestrile marsikateri dom. Pri tem so si čas krajšali s prijetnim klepetanjem, ki med poukom sicer ni dovoljen.
Tudi učenci 7. b so skupaj z razredničarko Matejo Junc izdelovali okraske za božična drevesca. Po besedah učenca Nejca delo ni bilo prezahtevno, zato pričakuje lepe in kvalitetne izdelke, ki se bodo dobro prodajali.
Naš računalničar Klemen se je tokrat mudil v tehnični delavnici, kjer je svojim varovancem iz 7. c razreda pomagal izdelovati skrinjice skrivnosti.
V 8. a so izdelovali cofke, učiteljica Mateja Malnar pa je vzdušje komentirala takole:
»Imamo se krasno, vzdušje je izjemno in osebno sem zelo vesela, da lahko delam s takšnimi učenci.«
Učenci 8. b so skupaj z učiteljico Barbaro Škulj izdelovali svečnike in okrasne deščice ter se pri tem prijetno družili in zabavali.
Pri učiteljici likovne umetnosti so učenci 9. a razreda izdelovali nekaj prav posebnega:
»Izdelujemo betonske vaze za rože, kasneje pa se bomo lotili še manjših, steklenih.«
Nikolina Pleše, razredničarka 9. b oddelka, pa nam je zaupala naslednje:
»Iz volne pletemo zapestnice prijateljstva. Začeli smo z lažjimi vzorci, sedaj pa to delo tako obvladamo, da lahko spletemo tudi kaj zahtevnejšega.«
Za konec smo povprašali še organizatorko bazarja Urško Rupnik, kaj je smisel in namen te prireditve ter kakšna so letošnja pričakovanja. Povedala nam je naslednje:
»Smisel bazarja je v prvi vrsti druženje in s tem povezan izraz pripadnosti naši šoli. Seveda pa je tukaj tudi neka dobrodelna nota. Lani smo zbrali okoli 1000 EU, kar je tudi letos osnovni cilj, zato bomo vsakega prispevka zelo veseli.«

Žiga Murn Lindič, Nejc Šercer, Alex Habot,
člani novinarskega krožka OŠ Zbora odposlancev

Dostopnost