Pozdravljeni vsi obiskovalci spletne strani,

glede na to, da smo mestna šola in je prav, da se tudi do kje sprehodimo in postopimo peš, ter tako skrbimo še za svoje dobro počutje, je prav, da podrobneje veste naslednje informacije…

Občina Kočevje je s 3. majem 2017 poskusno uvedla mestni potniški promet. Linija bo poleg naselij Breg in Mestni Log zajela še naselji Mlaka pri Kočevju in Stara Cerkev in ima 20 postajališč. Torej se pokriva kar velik del naše občine, dodatno pokritje pa bo zagotovljeno, če se bo projekt, ki je poskusni (traja namreč tri mesece), obdržal in bo zanj zanimanje… Seveda pa je tu vse odvisno od nas prebivalcen Kočevja in okolice.

Točen razpored s postajami dobite s klikom na to povezavo.

Ena linija bo trajala okrog pol ure, avtobus pa bo vozil vse dni razen nedelj in praznikov. Cena celodnevne vozovnice je en evro – število voženj je ta dan neomejeno, vozovnico pa bo moč kupiti na avtobusu.

Vse avtobusne postaje so označene s talnimi označbami in ustreznimi prometnimi znaki, na katerih je objavljen tudi vozni red in načrt poti.

Na področju prometne ureditve in pomoči bo še nekaj novosti – tudi tako imenovani “peš bus”, kjer se bodo naši najmlajši vodeno vodili v šolo, spet seveda odvisno od interesa staršev in otrok.

Torej vse lepo prosim, da v svojih sredinah poveste o pridobitvi, da poveste o tem tudi na razrednih urah, predvsem pa zadevo tudi koristite, vsaj probajte in potem sodite… Obstajajo namreč skupine, ki jim je to edini način, da se lahko samostojno premikajo po mestu. Z uporabo tega načina prevoza pa se sprošča avtomobilov tudi mestno jedro…

Vsem prijeten pozdrav

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost